на живо

Ден 9: Исландия решава съдбата на Меси и компания

Бразилия ще търси първа победа в Русия

Reuters

Това е футболът! Хърватия не спа, след като футболистите от националния отбор победиха Аржентина с 3:0 и си осигуриха място на осминафиналите на световното първенство. В Южна Америка настроението е на другия полюс. В последните часове броят на закупените и запалени в храм свещи е нараснал неколкократно. Причината е, че развоят в днешните мачове ще определи дали Лионел Меси и компания ще трябва да се върнат в родината си с наведени глави и по-рано от очакваното.

Всички най-интересни моменти от мача между "ватрените" и Аржентина, както и забавните реакции след него, гледайте в днешния брой на "На къс пас". 

В Русия пък 6 отбора са затаили дъх, за вторите си предизвикателства от шампионата.

Бразилия - Коста Рика

Снимка: Reuters

Неймар и компания също не оправдаха очакванията за първия си мач. Швейцарците се оказаха корав противник, срещу когото постигнаха само равенство

На фона на играта която показа "Селесао", ремито изглеждаше закономерно, което е най-притеснително за един от фаворитите за световната титла. Следващото предизвикателство е Коста Рика.

Отборът на Оскар Рамирес няма амбиции, но всяка взета точка от големите е добре дошла, особено след загубата с 0:1 от Сърбия.

И докато в щаба на Бразилия още треперят за здравословното състояние на звездата Неймар, в Коста Рика са спокойни, че всички футболисти са здрави.

stat

Нигерия - Исландия

Снимка: Reuters

Симпатичният отбор от малкият отдалечен остров се изправя срещу темпераментните африканци с най-впечатляващите екипи. А залогът е... съдбата на Аржентина.

Вчера (21 юни) Меси и компания катастрофираха в шахматната стена Хърватия и това ги остави само с точка след два мача. Така съдбата на Аржентина зависи от днешния мач. За "гаучосите" най-удобният сценарии е победа за Нигерия или равенство. 

В Исландия са окрилени от ремито именно срещу южноамериканците в своята група и едва ли ще се задоволят само нещо по-малко от 3 точки.

За Нигерия мачът е на живот или... отпадане. При загуба днес стилните африканци ще трябва да приберат одеждите и кожените чехли и да се мятат на самолета обратно.

stat

Събрия - Швейцария

Снимка: Reuters

Бившата югославска република играе срещу своята... диаспора. Поне това прави впечатление, ако се осланяме само на съставите на двата тима.

"Плавите" са в далеч по-изгодна позиция, след като пестеливо взеха трите точки срещу Коста Рика в предишния мач. Равенство и загуба обаче ще убият мечтата за излизане от групата.

Швейцарците, окрилени от равенството срещу рекордьорите по титли - Бразилия, също чертаят сценарии, при който излизането от групата е задължително. Това гарантира здрава битка на терена!

stat

Тагове:

световно 2018