на живо

Ден пореден: Сагата с "Левски" (ВИДЕО)

bTV получи мейл с предполагаем автор Джо Диксън

Ден пореден: Сагата с "Левски" (ВИДЕО)

Сагата с продажбата на футболен клуб "Левски" се разраства. Кандидат-купувачът от Англия, за когото има оскъдна информация - Джо Диксън, обяви, че е изнудван от "сините".

В открито писмо до медиите, с предполагаем автор мистериозния британец, той се оплаква, че част от клубните акционери са променили вече договорените условия по сделката.

В това писмо се споменава многозначително и името на бившия национал Благой Георгиев, който е считан за посредник в преговорите.

"Тази бележка е във връзка с неофициалните ми преговори с настоящите собственици на ПФК "Левски" и желанието ми да стана мажоритарен собственик на най-популярния и успешен български клуб."

"Както всички знаете, постигнахме джентълменска договорка с настоящото ръководство. През последните 72 часа няколко човека от клубните акционери започнаха да изнудват мен и моите партньори, променяйки вече договорените условия за придобиването."

"Искам да подчертая активното участие в този процес на г-н Георгиев, който първоначално започна като посредник в процеса на преговорите. Ние, като уважавано юридическо лице, няма да толерираме такова поведение в нашите бизнес дела и ще преразгледаме по-нататъшните ни действия.", пише в писмото до медиите.

Направихме опит да разберем дали мейлът е автентичен.

Замесването на името на Благой Георгиев в писмото може се тълкува двузначно. Потърсихме го лично, за да внесе яснота дали е на страната на лицето, представящо се за Джо Диксън, или авторът на писмото го причислява вече към групата на акционерите, които го изнудват.

"Не мога да коментирам, благодаря.", лаконичен бе Благой Георгиев.

Надявахме се на по-категоричен отговор кой стои зад писмото с автор Джо Диксън, което получихме, поне от клуба му в Англия - "Стейнс Таун".

"Не мога да ви кажа дали е от Джо или не е. След като пише, че е от Джо, трябва да се съгласите с това, че е написано от него. Аз не мога да ви кажа дали е от него, не мога и да го питам или притеснявам за това.", заяви Кевин Роуел - изпълнителен директор на осмодивизионния английски клуб.

Никой от ръководството на "Левски" не коментира нито писмото днес, нито бъдещата съдба на клуба. Днес обаче "сините" получиха своя лиценз за Първа лига за новия сезон.