на живо

Денис Димитров: Научих нови неща в Бразилия, ще продължа да се развивам (ВИДЕО)

Родният участник сподели впечатленията си от световния финал по Street Style Football

bTV

След два дни на страхотни битки и майсторски изпълнени, световното първенство по Street Style футбол в Салвадор завърши с грандиозен финал. Турнирът предизвика огромен интерес в жителите на третия по брой население бразилски град. Те изпълниха площада на историческия център Пелоуриньо, за да наблюдават най-добрите фрийстайлъри в света, за които определено няма невъзможни неща.

Заслужено за шампион при мъжете за първи път в кариерата си бе избран британецът Андрю Хътчинсън. Най-добрият роден представител, Денис Димитров се представи достойно, но отпадна след четири загуби в груповата фаза.

"Можех да се справя и по-добре, но все пак това е първото ми участие на подобен форум и бях много нервен. Другите момчета обаче ме успокоиха, че всеки е бил така в началото, но впоследствие е повишил нивото си. Много съм впечатлен от останалите участници. Видях много нови неща и самите тренировки, проведени с тях ме мотивират да напредвам. Тук направих неща, които досега не бях правил.", заяви Димитров пред bTV по време на финалите в неделя.

Следващото шесто издание на световните финали по Street Style ще се проведе през 2016 година.