на живо

Денят на битката за чест и публика

Победа срещу Канада няма да класира тима ни за финалната шестица

Lap.bg

Българският национален отбор по волейбол със сигурност ще остане извън топ 6 на световното първенство. След загубата от САЩ с 0:3, "лъвовете" загубиха шансове и надежда да продължат напред в турнира и да заминат за Италия, където ще играят победителите в четирите групи, както и двата най-добри втори отбора от втората фаза на шампионата.

Само че битката не е приключила!

Тази вечер в 20:40 ч. предстои последния мач в групата в София. В "Арена Армеец" "лъвовете" се изправят срещу Канада. Залогът вече не е класиране напред, а чест.

В срещите до тук избраниците на Пламен Константинов показаха, че въпреки скандала преди това и не особено големите надежди, имат сили да се справят с трудни съперници и да надскочат очакванията. Днес обаче става дума за друго.

След като в първия мач в София в залата се виждаха доста празни места, срещу американците атмосферата се приближи до подобаващата за световно първенство. "Арена Армеец" се понапълни и през целия мач аплодисментите и скандиранията не стихваха.

Снимка: Lap.bg

Показателно за любовта на българската публика към волейбола ще е присъствието и на днешната среща. "Лъвовете" пък трябва да докажат, че са готови да се борят за всяка топка, въпреки че това е последния им мач.

Залогът е честта на фланелката и любовта на публиката. А развръзката е тази вечер (23 септември).