на живо

Денят на Стоичков

Не пропускайте шоуто на приятелите на Камата и дрийм тиймът на "Барселона" пряко по bTV Action и на btvnovinite.bg

Изминаха месеци, откакто Христо Стоичков обяви, че на 20 септември в Стара Загора ще събере най-обичаните български футболни звезди и отборът, който промени футбола завинаги - дрийм тиймът на "Барселона", който през 1992 г. спечели  Купата на европейските шампиони.

Денят дойде, а срещата ще може да гледате пряко по bTV Action от 19:00 ч. и безплатно и без регистрации на сайта btvnovinite.bg.

Снимка: Lap.bg

Какво ни предстои да видим в Стара Загора? 

Христо Стоичков вече доказа, че знае как се прави футболен спектакъл! Преди точно 488 дена националния стадион "Васил Левски" се пукаше по шевовете заради юбилея "50 години номер 8". Камата не може да бъде обичан от цялата фенска маса в България, деляща се на "червени", "сини", "жълти" и "зелени", но едно е сигурно - с невероятната си кариера и себераздаване на терена е спечелил уважението на всеки почитател у нас и в чужбина.

Тогава, преди повече от година, въпреки проливния дъжд, трибуните бяха пълни, а хиляди зрители и пред телевизионните екрани изживяха всеки един емоционален миг на терена!

Днес времето в Стара Загора обещава да бъде по-благосклонно, но градусът на шоуто няма как да спадне! Особено щом главно действащо лице ще бъде Камата!

Снимка: Twitter

Стоичков се завръща в Стара Загора, където изкара военната си служба, за да покаже, че държи на думата си. Именно в града на липите той заявява "Някой ден ще стана номер 1 и ще играя за "Барселона"!". А какъво по-добро доказателство за това, от един от най-успешните отбори на каталунците - част от момчетата на Йохан Кройф, изкачили световния футболен връх в началото на 90-те години на ХХ век.

Българските представители също не отстъпват на своите противници на терена. Стоичков събира в своя отбор, както млади и перспективни звезди, които все още не са приключили своята кариера, така и героите от близкото минало, с които заедно слушаха българския химн на световното първенство в САЩ 94. 

Снимка: Getty Images

На пейката също ще е интересно - кой не би искал да види как Димитър Пенев, Христо Бонев и  легендата на "Берое" Петко Петков мислят тактика, която да противопоставят на отбора от легенди, воден от Карлос Рексач.

bTV Action и btvnoninite.bg със сигурност ще ви покажdj най-интересното от мача, както и от подготовката за него. Ще има ли нещо специално в съблекалните на двата тима? Каква ще бъде атмосферата в отборите преди мача? Какво споделиха бившите съотборници на Камата в "Барса" на старозагорска територия? Спомените на негови съвременници и на хора, за които се е превърнал в идол, както и куп интересни истории от живота на Стоичков ще може да видите в 19:00 ч. по bTV Action и на btvnovinite.bg.

Снимка: Twitter

19 камери ще работят специално за зрителите, които ще наблюдават мача. Дронът ще показва случващото се на стадион „Берое” от въздуха. Присъстващите ще се насладят на изпълненията на инструментален фолклорен ансамбъл и изпълнение на химна на България и този на „Барселона” от оперно трио сопрано. За събитието са ангажирани две подвижни телевизионни станции.

Шоуто в Стара Загора ще може да се гледа пряко по цял свят. Интернет каналът на „Барселона” ще го предава пряко в чест на Стоичков и на останалите емблематични фигури в историята на каталунския клуб.

Така че не пропускайте да се впуснете отново в света на Камата с нас! Изживяването ще си заслужава!