на живо

Дерби за сверяване на часовниците

ЦСКА е фаворит, но "Левски" не е изгубил надежда

Lap.bg

ЦСКА срещу "Левски". Дерби като никое друго, което противопоставя два отбора, намиращи се в различно състояние, но с еднакви надежди за успех.

Срещата е днес на стадион "Васил Левски". Освен че ще покаже докъде да стигнали в развитието си двата столични тима, това ще бъде и един своеобразен треньорски дуел между Стойчо Младенов и Станимир Стоилов. 

След завръщането им очакванията на феновете са големи. Младенов вече успя да класира ЦСКА в Лигата на конференциите, докато при "Левски" ситуацията е доста по-сложна, а самият Стоилов нееднократно заяви, че футболистите не са в добра кондиционна форма. Същевременно ръководството и привържениците на "Левски" разчитат, че отборът бързо ще поеме в правилната посока, макар че Стоилов предупреди, че е нужно време. 

Снимка: Lap.bg

ЦСКА е фаворит заради добрите си резултати и качествата на футболистите си. "Червените" са четвърти в Първа лига с 13 точки, но и четири мача по-малко. "Сините" са 10-и с 8 точки. 

Двата тима успяха да възстановят важни играчи. За ЦСКА се завръща Амос Юга, а за "Левски" - Николай Михайлов, Иван Горанов и Георги Миланов.

"Левски" няма победа в последните 7 дербита. Последният успех на "сините" е през февруари 2019 г. с 1:0. Последваха 3 победи за ЦСКА и 4 равенства. 

Снимка: Lap.bg

В продажба за мача бяха пуснати около 13 000 билета, тъй като противоепидемичните мерки позволяват до 30% заетост на местата на стадиона.

***

Информация за коефициенти за това и други спортни събития можете да намерите на efbet.com