на живо

Трети сблъсък решава спора между ЦСКА и "Левски"

Последният мач за сезона между "червени" и "сини" започва в 16:15 ч.

Трети сблъсък решава спора между ЦСКА и "Левски"

С третото и последно дерби за сезона между ЦСКА и "Левски" ще бъде поставено началото на плейофите в първата шестица на футболния ни елит. Срещата е днес от 16:15 ч. на националния стадион "Васил Левски".

И двата гранда останаха само с теоретични шансове за първото място и затова ще вложат всички сили в битката за втората позиция, в която обаче през този сезон се намеси и пловдивският "Локомотив".

В момента "червените" заемат третата позиция с 50 точки, колкото има и вторият "Локо" Пловдив. "Сините" са четвърти с 49 точки. Лидер в класирането е "Лудогорец" с 62 пункта. 

Снимка: Lap.bg

Само след няколко дни на ЦСКА и "Левски" им предстоят 1/2-финални реванши от турнира за Купата на България. Мечтата на "сините" за трофея в надпреварата се отдалечи значително след загубата с 0:2 в първия мач срещу пловдивските "железничари". "Червените" са в далеч по-изгодна позиция след нулевото равенство като гости на "Ботев" в Коматево.  

Победа за който и да е от двата тима в днешния сблъсък ще окаже положително влияние върху играчите преди решителните битки за място на финала за купата на 1 юли.

Най-голямата въпросителна пред треньора на ЦСКА Милош Крушчич е свързана с нападателя Али Соу, който напоследък играе колебливо.

За "Левски" сигурният отсъстващ е Деян Лозев, а в групата се завърна капитанът Живко Миланов. Тимът от "Герена" е в тежко финансово положение. Наскоро Наско Сираков стана мажоритарен собственик на клуба, и прехвърли 35% от акциите си на баскетболния треньор Константин Папазов.

Проблемите на тима са свързани със задължения в размер на почти 24 млн. лева. Освен това "Левски" може да остане и без евролиценз, ако не изчисти или предоговори дълговете си до края на месеца.

Според Георги Тодоров, който замени на треньорския пост Петър Хубчев, ЦСКА има леко предимство, но с характер "сините" могат да се поздравят с успеха. 

В първите два мача през сезона ЦСКА и "Левски" записаха две равенства - 2:2  и 0:0.

За двубоя този следобед е позволено стадионът да бъде пълен на до 50% от капацитета му. На трибуните могат да присъстват 18 000 души.