на живо

Дерменджиев: Министър Кралев е бил подведен, никога не съм разрешавал да ми влияят

"Ако някой иска да ми каже нещо, нека не е през медиите"

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Георги Дерменджиев коментира пред медиите след завръщането от Ирландия, че според него спортният министър Красен Кралев е бил подведен. По-рано днес, в предаването "Тази сутрин" по bTV, Кралев говори за мениджърски интереси, които пречат на тима ни, и определи селекцията на Дерменджиев като "спорна".

Треньорът разкри, че продължава да бъде начело на "лъвовете", а БФС ще вземе решение дали той остава на поста.

"В моята кариера никога не съм разрешавал да ми влияят. Не съм се съобразявал с някое мнение. Искам това г-н министърът (Кралев) да го знае. Уважавам институцията "министър", съобразявам се с това и мисля, че много сериозно са го подвели. Кажете ми кой от играчите е конвертируем за футбола извън България, кои мениджъри са действали?", заяви Дерменджиев.

Снимка: Lap.bg

"Трябва да бъдем реалисти. Това е нивото ни. Има обвинение, че има много млади играчи, които не съм искал да взимам. Знаете много добре, че тези млади играчи бяха ангажирани с младежкия национален отбор. Имаше сблъсъци кои играчи да са с представителния отбор и кои да са с младежкия. Аз реших, че е по-добре тези футболисти да играят за младежкия национален отбор, защото имаше цели. Имам прекалено много респект към правителството. Ако някой иска да ми каже нещо, нека говорим по друг начин, а не през медиите."

Снимка: Getty Images

"В момента договорът ми тече и не разговарям с никого. В БФС ще решат какво ще се случи оттук нататък. За всеки треньор е чест да работи за националния отбор независимо каква е обстановката. Наясно съм каква е обстановката с българския футбол. Искам да оставя някаква следа с това, което знам за футбола. Нека разсъждаваме правилно. Много добре знаете каква е обстановката. В последния мач играхме без 11 полеви играчи и трима вратари. Вие сте спортни хора и знаете добре за какво става въпрос."

"Има неща, които трябва да се подобрят. Например методиката в школите. Ние сме много изостанали научно от другите. Всяка тренировка е научно обоснована. В школите всеки един от играчите трябва да има индивидуална картотека как се развива. Не мога да кажа какво ще се случи, защото се чака Конгрес.", допълни бившият наставник на "Лудогорец".