на живо

Дерменджиев повика Гълъбинов в националния. "Специя" не го пуска

Нападателят оглавява голмайсторската класация в италианската Серия "А"

Getty Images

Селекционерът на националния отбор по футбол Георги Дерменджиев е изпратил повиквателна на нападателя Андрей Гълъбинов, но клубният му тим "Специя" отказа да му разреши да се присъедини към "лъвовете", съобщава Dsport.

Футболистът трябваше да бъде включен в състава на България за мача с Унгария на 8 октомври, който е част от плейофите за класиране на европейското първенство, отложено за 2021 г., както и за двете срещи от Лигата на нациите срещу Финландия (гостуване на 11 октомври) и Уелс (домакинство на 14 октомври).

Първоначално Гълъбинов не попадна сред избраниците на Дерменджиев, въпреки че за 2 мача в италианската Серия "А" вкара 3 гола и се нареди на първото място в голмайсторската ранглиста заедно с Ромелу Лукаку от "Интер", Кристиано Роналдо от "Ювентус" и Алехандро Гомес от "Аталанта". Представянето му и фактът, че не получи повиквателна за важните срещи, предизвикаха вълна от критики към Дерменджиев, който в крайна сметка изпрати покана на футболиста.

Снимка: Lap.bg

От "Специя" обаче твърдят, че при завръщането си в Италия нападателят трябва да бъде поставен под карантина, тъй като е бил във Финландия. За това са отказали да го пуснат да се присъедини към националния тим.

Гълъбинов има 11 срещи и 2 гола за "лъвовете".