на живо

Дерменджиев: Това е най-важният мач в кариерата ми (ВИДЕО)

"Добре е, че ще има публика. Мисля, че това ще донесе позитив за отбора"

Lap.bg

Селекционерът на националния ни отбор по футбол Георги Дерменджиев заяви, че утрешният полуфинален плейоф с Унгария за класиране на Евро 2021 е най-важният мач в кариерата му.

"Напрежението е малко повече, така е, но аз се опитвам да го туширам, за да избегнем тази емоция, която би могла да не ни донесе добро. Добре е изобщо, че ще има публика. Мисля, че това ще принесе позитив за отбора. Българският фен от много време чака такъв мач и се надявам, че те ще подкрепят националния тим.", заяви специалистът.

Снимка: Lap.bg

"Мисля, че това е най-важният мач в кариерата ми. Много е важен за нацията, за България, за да може подрастващото поколение да види какво означава едно европейско първенство. Аз говоря и за следващия мач, но в крайна сметка е футбол. Ще дадем максимума, оптимисти сме, но съперникът иска същото."

"Това са срещи, които се играят за победа от двете страни. Не очаквам да има умора в унгарците или нещо да ги притеснява."

"Дай Боже да имаме и късмет. Анализирали сме абсолютно всичко, и то много пъти. Както добрите им страни, така и лошите, които има в Унгария. Също така приложихме някои неща в контролите и искам да изчистим всички слабости и да вървим напред. Унгария е добре балансиран отбор, който е в подем. Последните два мача играят в друга схема и бяха добри. От нашия отбор искам много голяма концентрация и да не се допускат грешките от предходните срещи.", коментира Дерменджиев.