на живо

Дерменджиев: Трябва търпение, за да възродим националния отбор

"Лъвовете" заминаха за Република Ирландия, където ще изиграят последния си мач от Лигата на нациите

Селекционерът на националния отбор по футбол Георги Дерменджиев призова за търпение, за да може тимът да бъде възроден.

"Лъвовете" са на последното място в своята група от Лигата на нациите, а утре (18 ноември) им предстои мач с Република Ирландия. Ако не успеят да победят, те ще изпаднат в Трета лига на турнира.

Снимка: Lap.bg

Под ръководството на Дерменджиев националният тим има 7 загуби, 1 равенство (срещу Република Ирландия в София) и 2 победи - срещу Чехия в мач без значение от квалификациите за европейското първенство през 2021 г. и в контрола срещу Гибралтар.

"Всичко е възможно. Казвал съм го много пъти, че всеки мач излизаме за победа. Това е реалността и ние трябва да понесем критиките, но и да направим така, че да имаме търпението и да възродим националния отбор. Трябва да се вземат правилните решения", заяви селекционерът преди заминаването на тима.

Снимка: Lap.bg

Дерменджиев трябва да се справя и с многото отсъстващи футболисти. Вчера (16 ноември) стана ясно, че още 3-ма от повиканите национали са дали положителна проба за коронавирус, а на тяхно място няма как да бъдат извикани нови. Така специалистът не може да разчита на цели 13 от играчите, на които изпрати повиквателни.

"Момчетата, които са тук, ще излязат и ще играят. Ирландия е отбор на средно европейско ниво. Те също имат проблеми в момента - наказани и играчи с коронавирус. Ще видим с какъв състав ще излязат, но какъвто и да бъде той, знаете в какви отбори играят те", заяви Дерменджиев.

По-голяма част от футболистите на Република Ирландия играят в тимове от английската Висша лига или второто ниво на футбола в страната - "Чемпиъншип".