на живо

Дерменджиев: За един треньор не е лесно да вика нови играчи през ден (ВИДЕО)

Селекционерът отговори и на въпрос кога ще стигнем Северна Македония

Lap.bg

Селекционерът на националния ни отбор по футбол Георги Дерменджиев заяви, че целта пред "лъвовете" е да спечелят точки и от двата си оставащи мача в Лигата на нациите - утрешното домакинство на Финландия и гостуването на Ирландия идната сряда.

Треньорът обаче се оплака от трудностите, с които се сблъсква при окомплектоването на състава заради контузии и положителни проби за коронавирус.

"Десет липсващи човека изобщо не е малко, и то за кратко време. Тези, които са тук, ще играят. Финландия е добър отбор, който се класира за европейско първенство... Наясно съм със състава. Имаме една тренировка, която започва след 30 минути. Ако на нея нещо не се случи, съставът ще бъде този, който е в съзнанието ми.", започна Дерменджиев на официалната си пресконференция.

Снимка: Lap.bg

"Винаги излизаме за победа. И аз искам да вземем точки от двата мача, които остават. Финландия е съперник, който беше изпаднал в ситуация горе-долу близка до нашата. Те обаче съумяха да възвърнат качеството в играчите. Виждаме, че това е един изключително добър съперник. Отбор, който е малко над средноевропейското ниво. Той победи Франция."

"Изобщо не е лесно за един треньор да вика нови играчи през ден. В този кръг от футболисти, които гледаме, също има болни. Искам от тези, които са тук, да дадат максимума от себе си. Днес имахме разговор с играчите защо са ни нужни точките до края. Ако останем в тази група, ще играем с добри отбори, което е много важно, за да вдигаш качеството си. Когато играеш с по-слаби отбори, не е добре за тези, които подрастват."

Снимка: Lap.bg

България и Финландия вече се сблъскаха в Лигата на нациите. Преди около месец "трикольорите" отстъпиха с 0:2 в Хелзинки.

"Вече играхме с тях. Загубихме този мач, но не мисля, че беше заслужено. Това, което показахме срещу Финландия, е повод за мен да вярвам, че няма да допуснем гол. Трябва да имаме обеца на ухото и да внимаваме в края на мача. Лично аз никога няма да забравя този бараж с Унгария. Мислите ли, че този шанс, който имахме, ще се повтори?", каза Дерменджиев, след което отговори на въпрос на bTV кога ще стигнем отбора на Северна Македония, класирал се за европейското първенство догодина.

"И аз бих попитал кога ще стигнем Северна Македония, но бих попитал дали знаете къде играят футболистите им?", коментира треньорът.

***

Информация за коефициенти за това и други спортни събития можете да намерите на efbet.com