на живо

Десет от "Левски" взеха своето в голов трилър на "Тича"

"Сините" победиха "Черно море" с 3:2

Lap.bg

"Левски" победи "Черно море" с 3:2 в двубой от междинния 24-ти кръг на Първа лига, игран на стадион "Тича" във Варна.

В стартовия състав на "сините" личаха имената на едва двама българи, а за "моряците" Георги Илиев изигра своя мач №398 в елита, като по този начин изравни седмия във вечната ранглиста треньор на "Дунав" Малин Орачев.

Снимка: Lap.bg

Първото интересно положение в мача бе за "Левски". В деветата минута бяха отправени два последователни опасни удара към вратата на "Черно море". Първо Прохазка стреля силно, но Макенджиев улови, а след това диагонален изстрел бе спасен от вратаря на гостите Николай Кръстев.

В 14-ата минута Ривалдиньо технично се справи със защитник на домакините, стреля от съвсем близо, но Даниел Димов изби топката на сантиметри от голлинията. Три минути по-късно Димов отново бе в центъра на събитията, като при падането докосна топката с ръка, но главният съдия не показа бялата точка.

21 минути бяха нужни на някой от двата отбора да открие резултата. Антонио Вутов намери пространство и стреля силно по посока на вратата на Благой Макенджиев, като ударът се оказа неспасяем за стража.

Снимка: Lap.bg

Отговорът на "Черно море" бе мигновен. Мариян Огнянов подаде успоредно на Радослав Василев, който стреля, топката бе спасена първоначално от Кръстев, но добавката на нападателя изравни резултата.

Последваха минути на повече единоборства, като Мариян Огнянов и Илиас Хасани получиха официално предупреждение. Секунди по-късно варненци направиха бърза контраатака, която завърши с изстрел на Мариян Огнянов по посока Николай Кръстев. Топката удари гърдите на вратаря, но въпреки първоначалната несигурност, стражът спаси удара на бившия футболист на "Левски".

В 35-ата минута силна атака на "зелено-белите" бе спряна от страничния съдия, който вдига флага за засада.

Снимка: Lap.bg

4 минути по-късно "Левски" отново поведе в резултата, след като "сините" хванаха неподготвени отбраната на "Черно море". Антонио Вутов брилятно изведе Паулиньо, който преодоля двамата защитници на "Черно море", пускайки си топката отдясно, и технично стреля на сантиметри от вратаря, вкарвайки своето дебютно попадание със синята фланелка.

Второто полувреме започна спокойно. В 55-ата минута бе първата по-напечена ситуация, когато голмайсторът на "сините" Вутов първоначално бе фаулиран, а в яд изрита без топка Хасани. За своето действие осмицата на домакините бе изгонен. От щаба на "Левски" веднага реагираха и пуснаха свежи сили в офанзивен план, за "моряците" Кузма пък влезе на мястото на Дани Кики.

В последвалите минути обръчът около вратата на гостите от София се затегна, като в 64-ата минута Георги Илиев, с красиво изпълнение на странична ножица, едва не изравни резултата. По-малко от 60 секунди по-късно "сините" стигнаха до трето попадение. От фаул Жорди Гомес намери непокрития Давид Яблонски, който с глава увеличи аванса на "Левски".

Снимка: Lap.bg

В последвалите минути футболните аргументи отстъпиха на единоборства и спречквания на терена. В 68-ата минута Георги Илиев изблъска Фигередо, а за своята необмислена постъпка бе санкциониран с официално предупреждение.

Натискът на "Черно море" все пак имаше резултат. Дани Кики намери Радослав Василев, който за втори път в срещата се разписа в 76-ата минута. До края на срещата "моряците" вложиха всичко в атаките си, но така и не успяха да стигнат до изравнително попадение.

След успеха "Левски" се приближи на 5 точки до втория ЦСКА, но "армейците" са с мач по-малко. "Черно море" остана на девета позиция с 27 точки, колкото имат и седмите "Септември", които обаче са с по-добра голова разлика.