на живо

Десетки хиляди фенове посрещнаха Леброн Джеймс и Кавалиърс като царе

"Кавалерите" донесоха у дома за първи път шампионския трофей от НБА

Getty Images

Новият шампион на НБА Кливланд беше посрещнат у дома по грандиозен начин от привържениците си. Над 20 000 души се събраха на летището в едноименния град в щата Охайо и го огласиха с песни и скандирания. 

Снимка: Getty Images

Акомпаниран с песента на Queen "We Are The Champions" звездата на тима Леброн Джеймс слезе първи от самолета и веднага се отправи към феновете, които чакаха с нетърпение да видят отблизо трофея "Лари О'Брайън".

Именно Джеймс беше избран за най-полезен играч във финалната серия мачове за титлата, а феновете му се отблагодариха подобаващо за отличното представяне. 
Снимка: Getty Images

По-късно днес в шампионския парад по улиците на Кливланд се очаква да се включат по-голямата част от жителите на града, който е с население около 500 000 души.
Снимка: Getty Images

За първи път в 46-годишната си история Кливланд Кавалиърс стана шампион на НБА след победа в неделя в седмия мач срещу Голдън Стейт Уориърс с 93:89 като гост.

Възпитаниците на Майк Браун станаха първия отбор, който печели титлата, след като е изоставал с 1-3 във финалите и по този начин осъществиха най-големия обрат в историята на НБА.

Видео от посрещането на летището в Кливланд: