на живо

Дешан: Пайе направи разликата

"Може би бяхме малко пренавити", добави селекционерът на Франция

Старши треньорът на националния отбор на Франция по футбол Дидие Дешан изтъкна Дмитри Пайе за приноса на крилото за успеха над Румъния с 2:1 в мача на откриването на Евро 2016.

Пайе, който беше определен за играч на срещата, отбеляза впечатляващ победен гол минута преди края и донесе изключителна радост на домакините на "Стад дьо Франс" в Париж.

"Пайе направи разликата в този мач. Вкара страхотен гол. Той е офанзивен футболист, но е и играч, който помага много на отбора. Във футбола е лесно, когато имаш способността да пратиш топката в горния ъгъл - това решава много проблеми!", заяви Дешан.

"Хубаво е, че спечелихме. Бяхме наясно, че няма да бъде лесно срещу Румъния и така и се получи. Те се защитаваха много добре и накъсваха играта с нарушения. Затрудниха ни. Ние пропуснахме няколко положения, но им позволихме и те да създадат ситуации пред нашата врата", допълни френският наставник.

Дешан призна, че отборът на Франция не е показал най-добрата си игра, но го отдава на голямото напрежение като за първи мач в турнира.

"Може би бяхме малко пренавити и действахме прибързано в някои ситуации, но все пак в края стигнахме до успеха. Играхме до последно за победата, бяхме и с четирима нападатели в края. В първи мач никога не е лесно. Тези двубои са като финал за купата, може би имаше и известно притеснение. Срещата беше много емоционална. В началото и това се отрази. Ние бяхме определяни за фаворит, а Румъния нямаше какво да губи", коментира френският селекционер.

"Не всичко в нашата игра вървеше. Съперникът показа, че е добре организиран и ни създаде доста проблеми, но е много важно, че започваме с победа. Надявам се този успех да ни донесе повече спокойствие и увереност за следващите двубои", допълни той.

Тагове:

евро 2016