на живо

Десподов донесе трите точки на ЦСКА срещу "Локомотив" Пловдив

Мачът беше прекъснат в края на първото полувреме заради сбиване на фенове

Lap.bg

ЦСКА  победи с 1:0 "Локомотив" Пловдив в среща от 17-ия кръг на Първа професионална лига. В края на първото полувреме феновете на двата тима се сбиха и двубоят бе временно прекратен. 

В 4-ата минута Кирил Десподов от гостите стреля от фаул, но Мори Диао изби топката. Четири минути по-късно Веселен Марчев излезе на удобна позиция, но прати топката в аут. В 15-ата минута на терена падна хвърлен от зрител мобилен телефон. Съдията Ангел Ангелов спря играта, даде го на четвъртия рефер и мачът продължи.

В 25-ата минута Тиаго Родригес отправи неточен изстрел от фаул. Три минути по-късно съотборникът му Раул Лое стреля отдалеч, но право в ръцете на Мори Диао. Три минути по-късно Кхалед Аяри от домакините изпълни пряк свободен удар, но вратарят на "армейците" Витаутас Черниаускас хвана топката.

В 35-ата минута футболистите на ЦСКА поведоха в резултата. Кирил Десподов се разписа за 0:1 след като изпълни на пряк свободен удар,топката тупна пред Мори Диао, който не се намеси убедително и изгледа как тя влезе във вратата му. В 41-ата минута Фернандо Каранга стреля от удобна позиция, но този път стражът на домакините отрази удара му. 

В края на първото полувреме мачът бе спрян от съдията Ангел Ангелов заради бой между феновете на двата отбора. Мелето между тях стана на терена. Полицаите се намесиха и овладяха ситуацията. Някои от участниците в битката пострадаха, а двама бяха задържани.

Съдията Ангел Ангелов спря мача, а футболистите от двата тима се прибраха в съблекалните. Все пак двубоят продължи след 20 минути пауза, а секунди преди почивката Асен Георгиев едва не си вкара автогол след центриране на Енрике Рафаел.

В 50-ата минута реферът отмени гол на гостите, заради игра с ръка на автора му Раул Лое. Решението на рефера обаче предизвика доста спорове, като мнозина на стадиона изказаха мнения, че играчът на гостите не е нарушил правилата. Десет минути по-късно Веселин Марчев стреля от пряк свободен удар, но Витаутас Черниаускас хвана топката.

В 80-ата минута съдията спря опасна атака на гостите заради засада на Кевин Меркадо, като решението му отново предизвика спорове. До края на мача и двата тима не създадоха чисти голови положения и гостите си тръгнаха с трите точки.