на живо

Десподов извън групата на "Каляри"

Националът продължава да се възстановява от контузията си

Националът Кирил Десподов не попадна в групата на "Каляри" за двубоя със СПАЛ. Футболист №1 на България за 2018 г. продължава да се възстановява от контузията, която го мъчи още от последните евроквалификации.

Травмата представлява възпаление на адукторите. Заради нея Десподов пропусна мачовете с Черна гора и Косово.

Крилото няма игрови минути от 10 март, когато записа едно полувреме при загубата на неговия "Каляри" от "Болоня" с 0:2.

Сега Десподов не попада в сметките на треньора Роландо Маран за изключително важния неделен сблъсък със СПАЛ, който е пряк конкурент. При успех, сардинци ще увеличат значително шансовете си за оставане в Серия "А".

"Каляри" заема 14-ото място във временното класиране в италианския елит с актив от 33 точки, а СПАЛ е позиция надолу с 32. Отборът на Десподов се намира на 6 точки над зоната на изпадащите.

"Победата в този мач е много важна за нас. Няма много време до края на сезона, така че трябва да сме в оптимална кондиция. Наясно сме един добър резултат в мача срещу СПАЛ как би се отразил на морала на отбора"

"В двубоя ще стартират 11-те футболисти, които са ми дали най-големи гаранции. Това е истинска битка за оцеляването в дивизията, така че трябва да сме пределно фокусирани върху нашите изяви, а не тези на опонента. Важно е да останем оптимисти", заяви треньорът Маран на пресконференцията си преди мача.

Тагове:

@