на живо

Дидие Дешан доволен след победата над Исландия

Французите с напълно заслужена победа според селекционера

"Футболистите и феновете на френския национален отбор по футбол заслужиха напълно победата с 5:2 над Исландия в мач от четвъртфиналите на европейското първенство", заяви селекционерът на петлите Дидие Дешан след срещата. Той предупреди всички, че Германия, която е следващият съперник на домакините на турнира е най-добрият отбор в света.

"Не е лесно да контролираш даден мач, но днес свършихме цялата си работа още през първото полувреме. След това може би се отпуснахме, но моята цел като цяло беше да пазим Оливие Жиру и Лоран Косчелни. Те бяха изправени пред вероятни наказания и щеше да бъде глупаво, ако загубим някой от нашите ключови играчи в такъв мач", каза Дешан.

"Без съмнение, Германия разполага с най-добрия отбор на това европейско първенство. Може би имаха проблеми с италианците в определени моменти от мача, но се справиха и с тях. Ние обаче вече сме във финалната четворка на турнира и ще направим всичко, за да победим най-добрия отбор в света", добави френският селекционер.

"По време на мача с Исландия видях много положителни неща и съм доволен, защото играчите заслужаваха да спечелят поне един мач толкова убедително. Феновете също го заслужават, защото ни подкрепят с всички сили вече месеци наред. Радваме се, че те се усмихват и ще продължат да го правят още една седмица", завърши Дешан.