на живо

Диего Коста качи "Челси " на върха във Висшата лига

Лондончани с шеста поредна победа в първенството

Getty Images

"Челси" записа шести пореден успех в Англия, след като се наложи с 1:0 като гост на "Мидълзбро" в мач от 12-ия кръг на Висшата лига. По този начин лондончани се изкачиха еднолично на върха в класирането и са на точка пред "Ливърпул" и "Манчестър Сити".

Единственото попадение в мач бе дело на Диего Коста в 41-ата минута. Еден Азар центрира от корнер, защитниците на домакините не успяха да изчистят както трябва и испанският национал с удар от въздуха вкара десетия си гол за сезона в шампионата.

Веднага след почивката столичани можеха да удвоят, след като Азар изведе Маркос Алонсо на добра позиция, но Виктор Валдес се справи с удара на сънародника си.

В 63-ата минута "Челси" отново беше близо до попадение. Коста свали с глава към непокрития на границата на наказателното поле Педро Родригес, но ударът на испанеца се отби от напречната греда. 

"Мидълзбро" рядко застрашаваше вратата на гостите, но в 78-ата минута Траоре проби от ляво и пусна в наказателното поле към Алваро Негредо, но Тибо Куртоа внимаваше и изби в корнер.