на живо

Диксън не е разговарял с българските институции за "Герена" (ВИДЕО)

Сагата "Левски" продължава

Диксън не е разговарял с българските институции за "Герена" (ВИДЕО)

Българските институции не са водили преговори с евентуалния нов собственик на "Левски" Джоузеф Диксън за инвестиция в стадион "Георги Аспарухов". Вчера британецът обяви, че документите за концесия вече се подготвят.

Стадион "Георги Аспарухов" е собственост на областната управа на София. Джоузеф Диксън обяви, че вече е започнал преговори за вложение в обекта, но отказа да конкретизира с кого е разговарял.

"Не е подходящо да обсъждам имена и институции и къде съм ходил. Представям модел, който е успешен модел в цяла Европа.", каза на брифинга вчера той.

След запитване на bTV, от областната управа обявиха, че не са водили преговори с Диксън, а за евентуална концесия ни препратиха към спортното министерство. Оттам пък обявиха, че Диксън не е искал среща.

"В ММС не са постъпвали документи, които да касаят евентуална концесия на стадион "Георги Аспарухов", гласи становището.

От Столична община също отрекоха да имат отношения с Диксън. "Лице на име Джоузеф Диксън не е търсил и не е влизал в контакт нито с управата на Столична община, нито с главния архитект на София Здравко Здравков.

В предаването "Тази сутрин" членът на Надзорния съвет на "Левски" Петър Ганев отхвърли и друго твърдение на Диксън, че е показал писмени гаранции пред ръководството.

"Левски" се нуждае от 5 млн. лева, за да започне първенството, като все още не е ясно с какви футболисти ще стартира подготовката и под чие ръководство.