на живо

Димитър Бербатов каза кога ще прекрати кариерата си (ВИДЕО)

Вижте интервю с нападателя на ПАОК

paokfc.gr

Димитър Бербатов продължава да е в центъра на медийното внимание. С трансфера в гръцкия ПАОК българската звезда отвори нова страница във футболната си кариера. Бербатов веднага се превърна в любимец на местните феновете и въпреки, че все още няма гол за ПАОК, всяка поява на българина на терена предизвиква еуфория.

Самият Бербатов признава, че това е основната му цел - с играта си да демонстрира красотата на футболната игра и да носи наслада на феновете по трибуните и пред малкия екран. Благоевградчанинът е категоричен, че ще продължи да радва запалянковците с играта си, докато го държат краката.

Вижте интервюто на Бербатов за обзорното предаване на Лига Европа:

ЗА КРАСОТАТА НА ФУТБОЛА

"За мен това, че забавлявам феновете и ги карам да се усмихват след мача, е наистина нещо, което ми доставя удоволствие. Ще се опитам да го правя, докато ме държат краката. Това е моята основна цел – да забавлявам хората, да им показвам красивата страна на футбола. Най-важното, когато топката не е у мен, е да знам в каква позиция съм и да знам къде се намират съотборниците ми, за да мога с едно движение да отиграя топката, когато тя дойде до мен, и така да изпреваря противника. Много е важно един футболист да е с една или две крачки преди противника, за да може да го изненадва постоянно, но това е качество, което не много футболисти притежават."

ЗА ТРАНСФЕРА В ПАОК

"С гръците си приличаме по култура, по начин на живот и по манталитет. Това наистина отговаря на истината. Аз ще направя всичко възможно да помогна на отбора си с начина си на игра. Стана, както нещата стават при мен, в последния момент. Беше доста интензивно и интересно. От ПАОК доста настояваха, търсеха и проявиха желание и упоритост да подпишат с мен. Това в крайна сметка надделя при избора ми."

ЗА ПОСРЕЩАНЕТО НА СТАДИОН "ТУМБА"

"Това беше нещо, което не съм очаквал. Изненадах се приятно. Накара ме да се притесня, тъй като аз съм притеснителен човек по принцип. Но беше наистина приятно. Семейството и приятелите ми бяха много впечатлени. Благодаря на всички фенове, които направиха това посрещане незабравимо."

ЗА ЦЕЛИТЕ В ЛИГА ЕВРОПА

"В следващите кръгове ще ни бъде трудно, тъй като отборите в нашата група са дости добри. Но не е невъзможно. Имаме добър състав, много млад състав, което е хубаво, но от друга страна на футболистите им липсва опит. Тук вече влиза и моята роля – да се опитам да им помогна с това, което мога като съвет, като начин на игра. Целта ни е да прескочим груповата фаза."

ЗА МАЧА СРЕЩУ БОРУСИЯ ДОРТМУНД

"Те са фаворити определено. Играят красив футбол, вкарват доста голове, имат суперфутболисти. Разбира се, ние не сме отбор, който трябва да бъде подценяван. Атмосферата на "Тумба" ще бъде наистина супер. Така че единственото, което остава, е да решим на терена кой е по-добър."