на живо

Димитър Бербатов пред делегатите: Трябва да се обединим и да работим заедно

Бившият футболист призова представителите на клубовете да гласуват по съвест

Lap.bg

За обединение и просперитет призова Димитър Бербатов от трибуната в Зала 1 на НДК. Там се провежда извънредният конгрес за избор на президент на Българския футболен съюз. 

Бербатов е един от шестимата кандидати за шефското кресло в българския футбол. Той се конкурира с досегашния президент Борислав Михайлов, Христо Порточанов, Ивайло Дражев, Христо Христов и Георги Захариев.

"Заедно сме най-силни и най-сплотени. При заедно няма един човек, който решава. Заедно е повече от един само така ще надграждаме. Не сме по-слаби от държавите до нас, но те вече тръгнаха много по-напред. За да ги настигнем трябва да се обединим, а не да се разединяваме и да работим заедно. Време е да създаваме, а не да забравяме. Да градим, а не да рушим, но това пак става само заедно като отбор. Вашият вот е важен. Всички имаме деца, всички сме родители. Грижим се за бъдещето на децата ни и на любимия ни спорт. Има представители на УЕФА и ФИФА, благодарим им, че са тук и дано станат свидетели на демократично гласуване. Заедно, всички обединени, сте повече от един, но на моменти се забравя. Това пише и на Народното събрание. Всеки един глас е важен. Гласувайте по съвест и за доброто на българския футбол", заяви Бербатов.

Снимка: Lap.bg

Той добави, че е честен и откровен и иска е време за смели действия.

"Време е да покажете уважение и към себе си, и към децата ни, и към футбола ни. Заради това сме се събрали. Изисква се смелост, за да може нещата да се осъществят. Не чета от нещо написано, всичко идва от сърцето ми! Казвам всичко това в момента. Честен съм и откровен с вас! Винаги ще бъда такъв! Гласувайте по съвест, често, заедно, обединени, за този, който е ваш, който ще промени футбола ни към по-добро"

До края на деня трябва да бъде избран президент на БФС. В дневния ред е записано, че той ще управлява 4 години.

Снимка: Lap.bg

Конгресът днес (12 октомври) е извънреден и свикан след подписка от 1/3 от клубовете у нас по инициатива именно на Димитър Бербатов. Първоначално от БФС отхвърлиха искането, тъй като видяха грешки в документацията. След това обаче съдът разпореди конгресът да се проведе.