на живо

Димитър Димитров: Не мога да обещая на футболистите, че ще играят всеки мач (ВИДЕО)

"Не съм отписал "Левски", каза треньорът на "Лудогорец"

Димитър Димитров: Не мога да обещая на футболистите, че ще играят всеки мач (ВИДЕО)

Треньорът на "Лудогорец" Димитър Димитров - Херо, заяви, че не може да гарантира титулярното място на който и да е негов футболист и се надява евентуални нови попълнения да подобрят конкуренцията в тима.

"Всеки един отбор има нужда от обновяване и усилване на конкуренцията, но ако намерим точните хора, тогава ще бъдат привлечени. За сега няма нищо. Моето желание е Кешеру да остане в отбора, така сме се разбрали. Това зависи и от ръководството. Ние си имаме нападатели, но ми липсва вариативност в качествата - Кешеру разполага с едни, а на мен ми трябва и по-различен човек, за да има вариативност в състава, според конкретните противници, с които играем. Не мога да обещая на нито един футболист, че ще играе редовно, ще играе всеки мач. Всичко зависи от състоянието и тактическата постановка за съответната среща и от ротациите, защото не може едни и същи хора да играят. Един отбор разполага не с 10, а с 20 футболисти и трябва всички да имат възможност да играят", каза Димитров.

Той изрази надежда, че през новия сезон в основна фигура в тима ще се превърне Светослав Ковачев, който е продукт на школата на разградчани.

"Орлите" ще продължават да се борят на два фронта - в европейските клубни турнири, където им предстои участие на 1/16-финал в Лига Европа срещу "Милан", и в родния шампионат. Димитров бе категоричен, че основни конкуренти за титлата този сезон са ЦСКА и "Левски".

"Амбициите ни са да се представим достойно срещу такъв гранд, какъвто е "Милан", както и да защитим шампионската титла, което е много важна цел и задача за нас. Конкуренцията е много сериозна, то се видя и в началото на шампионата. И ЦСКА, и "Левски" направиха сериозни селекции, мащабни, с добър потенциал, така че борбата ще бъде до края. В никакъв случай не изключвам отбора на "Левски"