на живо

Димитър Димитров: Ще откажа културно на "Левски" (ВИДЕО)

Имам договор с "Иртиш" за още година, обяви треньорът

Няма нищо между мен и "Левски". Имам договор с "Иртиш" за още една година и нямам право да контактувам с никого. Ако ме потърсят, културно ще откажа. Не зная откъде въобще се появиха тези слухове", обяви Димитър Димитров-Херо на летище "София". Бившият национален селекционер се прибра у нас след края на сезона в Казахстан.

"Не е сериозно да коментираме темата "Левски". Предполагам, че хората в клуба ще намерят своя треньор тип "Алекс Фъргюсън". Пожелавам му дълги години да работи там и да има успехи. Мога да кажа, че класирането в Лига Европа е максимумът за "Иртиш". "Кайрат" и "Астана" са отбори от друго измерение – те са нещо като "Барселона" и "Реал" Мадрид в Испания", подчерта специалистът.

"Оставането ми в "Иртиш" зависи от селекцията и бюджета. Ако парите останат същите, значи отново ще бъдем пълна катастрофа. Знаете, че почти половината състав напусна по средата на първенството, забраниха ни да регистрираме нови играчи".

"Отчасти следя шампионата в България. Имам някаква обща представа как стоят нещата. Не съм изненадан от доминацията на "Лудогорец". Не е нещо неочаквано. Реалностите са такива, че това е най-добрият отбор в момента.“