на живо

Димитър Илиев: Не ни достигна класа (ВИДЕО)

"Отново загуба, отново лошо настроение, отново няма кой знае какви поводи за оптимизъм", заяви авторът на единствения гол във вратата на Финландия

Димитър Илиев: Не ни достигна класа (ВИДЕО)

Футболистите от националния отбор на България са започнали да атакуват прекалено късно, а съперниците им от Финландия са ги превъзхождали с класа. Така авторът на единственото попадение за "лъвовете" при загубата с 1:2 - Димитър Илиев, обясни резултата. 

Футболист номер 1 на България за 2019 г. вкара от дузпа, но само за да намали изоставането. Българският тим все още няма успех в официален мач през 2020 г.

"Оценка други трябва да дават. Поне опитахме второто полувреме да променим нещо. До някаква степен успяхме да накараме финландците да се потрудят повече за победата, но... Отново загуба, отново лошо настроение, отново няма кой знае какви поводи за оптимизъм", започна анализа си той и добави:

Ча"каме да ни вкарат два гола, да няма какво да се губи, за да се сетим, че трябва да почнем да атакуваме, да сме по-агресивни, да искаме да вкарваме голове. Второто полувреме беше прекалено късно, когато съперникът води с 2:0. Все пак са отбор, който не е случаен. Виждаме, че преди няколко дни победиха Франция, така че знаят при резултат 0:2 как да вземат своето, въпреки че изпуснахме още една дузпа."

Снимка: Lap.bg

Националният отбор ще се изправи срещу Република Ирландия на 18 ноември в последна среща от Лигата на нациите. В момента "лъвовете" са в дъното на класирането на своята четворка и има реален шанс да отпаднат от втората лига и да се върнат в третата, където се подвизаваха през миналата кампания в турнира.

"Като цяло поведението ни през второто полувреме мисля, че беше по-добро, по-агресивно, с повече поглед към противниковата врата, но, за съжаление, не ни достигна и класа. Всеки ще бъде в тази група, в която си заслужи. Откъм точково изражение няма как да стане по-зле, така че надявам се да започнем мача, както го завършихме днес - с агресивна игра, и да се опитаме да вкараме голове. Има футболисти, които могат да играят футбол, просто трябва да се играе по-освободено най-вече във фаза атака, да се импровизира и да се търси гол. Не сме чак толкова слаби футболисти, че да не може да вкараме голове. Трябва да се отпуснем и да играем с повече риск, с по-голямо самочувствие, всеки да поема отговорност и нещата ще се подобрят", заяви Илиев.

Снимка: Lap.bg