на живо

Димитър Кузманов: Григор ни плати 7-8 вечери (ВИДЕО)

"Това беше сбъдната мечта", заяви българският тенисист в "Преди обед"

Димитър Кузманов: Григор ни плати 7-8 вечери (ВИДЕО)

Димитър Кузманов - тенисистът, който беше част от отбора на България за турнира ATP Cup, коментира появилата се фалшива новина, че Григор Димитров е платил разходите на целия тим по престоя в Австралия.

Той за пореден път отрече тази информация и заяви, че знае от къде се е появила, а източникът няма смелост.

"Ако не се опетни нещо толкова хубаво и чисто, няма да сме българи. Излезе от човек, който няма смелостта да се покаже. Измества се фокусът. Прославихме България и завършихме на девето място в света, a се говори за тази фалшива новина. Няма грам истина в нещата, които бяха изнесени. Самият факт, че пише, че федерацията е отказала покана за участие, е смешна. Разходите по пътуването са поети изцяло от федерацията ни по тенис. Разходите ни по самия престой в Австралия ги поемат организаторите - хотел, транспорт... Какво ни е платил Григор ли? Плати ни 7-8 вечери и 15-20 бири, това е", заяви Кузманов в предаването "Преди обед".

Дни след като отборът на България отпадна от надпреварата, въпреки двете победи срещу Великобритания и Молдова, Кузманов все още изпитва разочарование.

Снимка: Instagram

"Все още се опитвам да асимилирам това, което се случи. Емоциите бяха много големи. Постепенно, всеки един ден, осъзнавам успеха, това, което преживяхме там и начина, по който накарахме хората да се чувства. Това за мен беше сбъдната мечта. Изживях мечтата си всеки един ден през тези две седмици, докато бях в Австралия. Беше нещо, на което успях да се насладя напълно и съм изключително щастлив. Емоциите, които изживяхме, радостта и любовта на хората са нещата, които дават смисъл", заяви той.

"Имахме изключителен малшанс. Не мога да повярвам, че точно така се развиха нещата, тъй като ние завършихме трети в нашата група, в която бяха отборите на Белгия, Англия и Молдова. Ние сме с по-добри показатели дори от отбора на Аржентина, който излезе първи от тяхната група. Това нещо, което ни препъна, беше не толкова мачът с Белгия, а мачът, който загубихме на двойки срещу Молдова", допълни той.