на живо

Димитър Кузманов: Исках да играя с Григор на този турнир (ВИДЕО)

"Смятам, че мога да победя всеки един играч", оптимист е българинът

bTV

Най-предно класирания български тенисист след Григор Димитров, Димитър Кузманов, ще бъде в основната схема на започващия в понеделник турнир в София. Кузманов ще играе с "уайлд кард", след като Григор Димитров отказа поканата на организаторите. Кузманов обясни, че от това губят не само зрителите, но и целият български спорт.

"Искам да кажа, че уважавам неговото решение, както и на неговия екип. Само мога да кажа, че едно евентуално негово участие ще допринесе за развитието на спорта като цяло в България. Така че бих искала аз лично той да участва на този турнир, защото това е добре не само за мен, а за всички хора", каза той.

Димитър Кузманов изпрати една от най-силните си години в професионалния тенис. Той започна миналия сезон от 417-то място в световната ранглиста, а в момента се намира на 290-та позиция.

"Изпълних повече от целите, които си поставих миналата година, за жалост не ми достигнаха 20 места за да вляза в квалификациите на турнира от Големия шлем в Австралия"

Българинът заяви, че целта му през този сезон е участие в някой от турнирите от Големия шлем, а на предстоящата надпревара в София ще се стреми да победи във всеки един мач.

Какво още каза Кузманов пред камерата на bTV, може да видите в следващото видео:

Още двама българи ще играят на тенис турнира в Арена Армеец - това са националът за Купа „Дейвис“ Александър Лазов, който ще се включи директно в основната схема, както и държавният шампион до 18 години Александър Лазаров,който получи покана за квалификациите.