на живо

Димитър Пенчев стана европейски шампион по кикбокс

Българинът победи испанец със съдийско решение

Българинът Димитър Пенчев спечели европейския пояс на Световната асоциация по кикбокс организациите (WAKO Pro) в категория до 66,800 кг. 

На галавечер в испанския град Памплона той победи със съдийско решение Андони Иглесиас.

Мачът започна равностойно, като и двамата противници показаха голямо желание за победа. Българинът обаче свали в нокдаун испанеца във втория и четвъртия рунд, а след края на срещата съдията заслужено вдигна ръката му като победител.

Въпреки че галавечерта се провеждаше в Испания, а съперникът на Пенчев беше местен представител, в публиката не липсваха и българи, които шумно подкрепяха европейския шампион.

"Много съм щастлив, че точно в този момент Митко подари на цяла България тази страхотна и заслужена победа. Той го заслужава след като несправедливо бе отрязан на Световното първенство в Сараево. Момчето е истински талант и безспорен фаворит в тази категория и стил. Познавам него и целия екип от спортен клуб "Скорпион" Плевен, които през годините са се утвърдили като една от най-коравите школи по кикбокс. Специфичният им стил на игра се познава и е тяхна запазена марка по цял свят. Поздравявам и неговия личен треньор и баща – световният шампион по кикбокс Камен Пенчев", заяви председателят на родната федерация Галин Димов.