на живо

Димитър Пенев: И без емблема сме били номер 1 (ВИДЕО)

"Тези, които я искат са регистрирани на "Драган Ценков" 8 или 5, или 48", каза Стратега

bTV

Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев коментира казуса с емблемата на ЦСКА. Стратега от Мировяне, който вчера (20 септември) беше в ролята на треньор на българския отбор срещу дрийм тийма на "Барселона" в шоуто на Христо Стоичков, беше категоричен, че го учудват претенциите на други дружества към марката.

"И без емблемата сме играли, и пак сме били номер 1. Дай боже сега да сме три пъти номер 1 с тази. Какви претенции имат за нея, аз просто се учудвам?! Те мен ме срещат и не ме поздравяват тези, които искат емблемата. Те не знаят с каква емблема са и къде са регистрирани! Сигурно на "Драган Цанков" са осми или пети... Там има много регистрации", заяви Пенев, визирайки най-вероятно ЦСКА 1948, които бяха основния конкурент на ФК ЦСКА на търга в Кърджали.

В крайна сметка най-голяма оферта предложиха от "Ред Енимълс" - 8 млн. лева. В момента тече процедура по обжалване на разпределението на сумата, която трябва да завърши до края на октомври 2017 г.

Пенев беше категоричен, че подходът "мач за мач" отговаря на историята и класата на тима от "Българска армия", който се нарежда сред най-добрите в света.

"Нашият клуб е история в целия свят. Радостно е, че всеки ден фирми се предлагат пред нас, защото те знаят, че ЦСКА е номер 1 в Европа... Знаете, ЦСКА и Бразилия. Клубът е минавал в целия свят! Мач за мач е стара традиция на специалисти и президенти, когато се играе първенство", заяви Пенев, който беше гост на подписването на договора с нов спонсор.