на живо

Димитър Пенев: Трябва да се помага целогодишно и сезонно

Стратега от Мировяне посочи Полша "от новите държави" като фаворит на Европейското първенство

bTV

Гриша Ганчев върви в правилната посока", заяви легендата на ЦСКА Димитър Пенев. Бившият треньор изрази увереност, че името на „червените" ще продължи да съществува, въпреки обединението с Чавдар (Етрополе).

"Името ЦСКА ще си остане завинаги. Ако върнем години десетки назад също имаше и Средец... Аз си спомням една година Средец, следващата година ЦСКА – Средец... Много примери може да се дадат. Не поглеждаме и Левски – Спартак, Спартак – Левски, ЖСК Славия и Локомотив. Тези периоди минаха. Най-важното е хората, които обичат и които имат отговорност към тези клубове и особено към ЦСКА говоря... До сега по отношение на Ганчев, каквото е обещано, всичко е изпълнено", в типичния си стил каза треньор номер 1 на ХХ век.

Той посочи и своите фаворити за спечелване на Европейското първенство по футбол във Франция.

"Испания, Франция и от новите държави, те не са нови, знаем всички отдавна Полша, която играеше полуфинали, четвъртфинали. Моят фаворит също е Полша. Надявам се, ако ни предадат Испания, Полша да продължи на тяхно място и да стигне на полуфинал, финал", каза той.

Димитър Пенев беше специален гост на регионалните полуфинали на Каменица Фен Купа в София. В турнира, който беше открит с демонстративен мач между бивши футболисти на Левски и миналогодишните шампиони – Каталунците (Кирчево), се включиха 64 отбора. Победителят ще бъде определен във финала утре.