на живо

Димитър Пенев за титла на ЦСКА: Все едно Настрадин Ходжа с магарето (ВИДЕО)

"Съвсем заслужена победа срещу "Левски". Честито!", заяви почетният президент на "червените"

Отборът на ЦСКА е постигнал заслужен успех с 1:0 в дербито срещу "Левски", но е рано да се говори за спечелване на шампионската титла. Това заяви почетният президент на "армейците" Димитър Пенев непосредствено след отложената среща от 13-ия кръг. Стратега от Мировяне коментира ситуацията в българския футбол в типичния си стил.

"Много пъти съм казвал, че и половин гол да е - победа е. Един гол е победа, дузпата, ако прибавиме, тя намалява и единия гол. Заслужена победа. От наша страна футболистите се съобразяваха, че играят с един от големите противници от миналото, а и сега. Просто второто полувреме не можаха да намерят тонуса за по-добри ситуации. Тогава щяхме да очакваме и втори гол. Дузпата - изпускането, това е грешка, но и вратар има, който го спасява това.", заяви Пенев.

Снимка: Lap.bg

"Няма публика да се порадват - и едните, и другите, но мачът си е мачът. Важното е да допринесат да се направи едно сравнение цялостно в първенството, за да може да помогнем и на националния отбор леко да прескачаме, което е благоприятно и за вас, и за нашия футбол. В другия случай трябва да връщаме плуването, ватербола, бадминтона."

Снимка: Lap.bg

"Поздравления и за "Левски". Все пак устояха до 90-93 минута, бяха равностойни. Но нямаха ги ситуациите, головете, които да сравняваме първо и второ полувреме. Съвсем заслужена победа на ЦСКА. Честито! Оттук нататък всичко зависи от футболистите и ръководните органи."

Стратега от Мировяне даде и отговор в титпичния си стил на въпрос дали ЦСКА има шансове за титлата: "Далеч сме да прескачаме така. Все едно Настрадин Ходжа с магарето, когато ходи и когато се качва!".