на живо

Димитров среща френско препятствие на старта на "Ролан Гарос"

Двубоят ще започне не преди 17 ч. днес

Reuters

Световният номер 20 Григор Димитров започва днес участието си на "Ролан Гарос" с мач срещу французина Грегоар Барер. Срещата е последна в програмата на днешния ден на корт №14. Мачовете на него започват в 12 часа и преди двубоя на Димитров има други три срещи - една при мъжете и две при дамите. Очаква се мачът на българина да не започне преди 17 ч.

29-годишният Димитров е 18-и поставен в основната схема. За втори път ще играе срещу Грегоар Барер, а при първата им среща по-рано през годината в Монпелие 26-годишният французин спечели с 2:1 сета. 

Снимка: Getty Images

Най-доброто постижение на Димитров на Откритото първенство на Франция е трети кръг, като в последните си три участия отпада именно в тази фаза. При победа срещу световния номер 103 първата ни ракета ще срещне победителя от мача между Андрей Мартин и Жоао Соуса.

Снимка: Reuters

Евентуално класиране за трети кръг предвещава и нова среща с Денис Шаповалов, от когото загуби на 1/4-финалите в Рим.

Освен Григор, в Париж играе и Цветана Пиронкова. 33-годишната пловдивчанка вече си гарантира нов сблъсък със Серина Уилямс, само че този път във втория кръг на "Ролан Гарос". Тази среща по всяка вероятност ще бъде в сряда.