на живо

Димитров: Малките неща ще ме издигнат до следващото ниво (ВИДЕО)

Гришо благодари на българската агитка на родния си език

Getty Images

Първата ни ракета Григор Димитров остана доволен от представянето си в първия кръг на "Аустрелиън Оупън". Българинът преодоля в три сета представителя на домакините Кристофър О'Конъл, а в следващия кръг ще срещне 105-я в света Хьон Чунг (Република Корея).

"Не го подцених (б.ред. - Крис О'Конъл) в нито един момент, а и знам какво е да играеш пред родна публика. Той направи някои страхотни удари и заслужава поздравления. Чувствам се добре, на старта на всеки голям турнир винаги е малко трудно. Доволен съм, че преодолях това препятствие, и се надявам да бъда свеж за следващия мач", каза 15-ят в света българин.

"Направих силен край на миналия сезон и добро начало на новия, като разчитах на нещата, които умея най-добре. Аз знам как да играя тенис, сега търся малките неща, които да ме издигнат на следващото ниво", добави той.

Димитров не пропусна да поздрави феновете по трибуните на "Маргарет Корт Арина", след което се обърна към българската агитка и благодари на майчиния си език за огромната подкрепа.