на живо

Димитров победи Истомин и е на четвъртфинал в Ротердам

Българинът си осигури нов сблъсък с Давид Гофен

Lap.bg

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира в Ротердам, след като победи с 2:0 сета (7:6(7), 6:1) узбекистанеца Денис Истомин. Мачът продължи 1 час и 35 минути, а с този успех българинът си осигури нова среща с 11-я в света Давид Гофен, който по-рано през деня надигра Робин Хаасе с 2:1 сета.

Григор има шест победи в шест мача срещу белгиеца, като три от двубоите са на ниво АТП, а за последно двамата играха на финала на турнира в София в неделя, където Димитров триумфира със 7:5, 6:4.

Григор започна двубоя повече от уверено. Той проби узбекистанеца още в първия му сервис гейм, след което поведе с 2:0. Истомин постепенно се отърси от първоначалното напрежение и навакса изоставането си за 4:4. Сетът се завърза, а изходът му бе решен след тайбрек, от който българинът излезе победител.

Хасковлията стартира втората част силно и бързо поведе с 3:0. Григор продължи да диктува темпото на разиграванията и увеличи аванса си за 5:1, след което на свой сервис сложи край на мача - 6:1.

С успеха над Истомин българинът спечели 46620 евро от наградния фонд и 90 точки за световната ранглиста.


Българинът има шест победи в шест мача срещу 11-ия в света белгиец, като три от срещите са на ниво АТП, а за последно двамата играха на финала на турнира в София в неделя и Димитров триумфира със 7:5, 6:4.