на живо

Димитров се бори, но силите му не стигнаха за финал в Сан Диего

Каспър Рууд спечели с 2:1 сета

Reuters

Григор Димитров даде всичко от себе си, но това не бе достатъчно, за да победи Каспър Рууд и да се класира за първия си финал от февруари 2018 г.

Най-добрият ни тенисист загуби с 1:2 сета (4:6, 6:4, 4:6) полуфиналната среща в Сан Диего, продължила 2 часа и половина.

За българина това бе първи турнир след контузията в лявото стъпало, която получи на US Open. Той направи запомнящо се завръщане с три поредни победи и малко не му достигна да се класира за финала на надпреварата от категория АТП 250.

Снимка: Reuters

В първия си полуфинал за сезона Григор се представи стабилно на сервис, но в ключовите моменти световният номер 10 просто бе твърде добър. 

Мачът започна отлично за 30-годишния българин, който набързо поведе с пробив за 2:0. Тогава обаче норвежецът сякаш се посъбуди, започна да пласира печеливши удари и моментално върна брейка. След изравняването на резултата двамата печелеха подаванията си с лекота до 4:4, когато Рууд на два пъти стигна до възможности за пробив и при втората поведе с 5:4. След това на свой сервис излезе напред в резултата - 6:4.

Димитров започна уверено и втората част, но при 1:1 показа колебания и стигащият до всяка топка Рууд отново направи пробив при третия си шанс - 2:1. Григор обаче не се даде, навакса изоставане от 0:30 и изравни - 2:2.

С течение на сета българинът започна да демонстрира още по-голямо настроение, възползваше се от всяка слабост в играта на съперника и направи ключов пробив за 6:4, с който изравни резултата в мача.

В третата част двамата си размениха последователно четири пробива преди българинът да поведе с 3:2. Темпото бе високо, с красиви разигравания, а мачът стана още по-оспорван. 

Снимка: Getty Images

22-годишният норвежец направи решителен пробив за 5:3 и впоследствие спечели мача.

За Димитров това бе дебют на турнира в Сан Диего и той със сигурност ще добави точки за световната ранглиста, в която в момента е на 29-а позиция.

На финала Каспър Рууд ще се изправи срещу Камерън Нори от Великобритания.