на живо

Димитров се срина във втория кръг в Лос Кабос

Бърза загуба за най-добрия ни тенисист

Getty Images

Григор Димитров отпадна безславно във втория кръг на турнира в Лос Кабос, Мексико, след като отстъпи с 4:6, 2:6 на Гуидо Пея. Срещата продължи само 74 минути.

Следващият съперник на аржентинеца ще бъде кореецът Воо Квон Соон, който в три сета се наложи над Хуан Лондеро (Аржентина).

Мачът не започна никак добре за най-добрия ни тенисист, който допусна пробив още в първия гейм. Той все пак успя да го върне и да изравни за 2:2, след което и поведе в резултата с 3:2. Димитров не успя да удържи аванса си и още в следващия гейм допусна нов пробив, който се оказа решаващ за изхода на първия сет - 6:4 в полза на поставения под номер 2 в схемата Пея.

Началото на втората часат бе ужасяващо за Димитров. Българският тенисист допусна три поредни пробива в подаването си, които Пея затвърждаваше след това при собствен сервис и така аржентинецът поведе с 5:0. Едва тогава Гришо успя да осъществи един брейк и да спечели свой сервис гейм. Надеждите на Григор за обрат не продължиха дълго, тъй като Пея спечели следващото си подаване, а с това и мача.

Загубата е 13-а за Димитров в неговия 25-и мач през 2019 г. Последният турнир, в който българинът записа две поредни победи, бе "Ролан Гарос" преди два месеца.

Следващата надпревара, в която бившият №3 ще участва, е турнирът от серията "Мастърс" в Монреал, който започва в началото на другата седмица.