на живо

Григор Димитров посяга към титла №9

Тенисистът започва днес участието си в Дубай

Reuters

Григор Димитров започва днес участието си на турнира от категория "АТП 500" в Дубай с амбиции за девета титла и връщане на третото място в световната ранглиста. 26-годишният българин е поставен под номер 1 в схемата след отказването на Роджър Федерер, а при достигане до финал, ще измести Марин Чилич от тройката. 

Първият съперник на световния номер 4 е участващият с "уайлд кард" Малек Джазири от Тунис. Срещата е трета на централния корт и се очаква да започне около 17 ч. българско време.

Димитров и Джазири не са се изправяли един срещу друг в официален турнир на АТР. Тунизиецът е на 34 години. Намира се на 117-o място в ранглистата. В началото на 2017 г. регистрира върховото си постижение - 43-а позиция в света. Няма спечелени титли до момента.

При успех срещу Джазири, Димитров ще играе във втория кръг срещу холандеца Робин Хаазе, който се справи на старта с френския квалификант Куентин Халис.

Това е второ участие за първата ни ракета в Дубай. Дебютът му бе през 2011 г., когато прескочи квалификациите, а впоследствие загуби в първи кръг от Ришар Гаске.