на живо

Дин отсрами новите в „Барселона”

Французинът откри сметката на летните попълнения за сезона

Getty Images

Френският защитник на „Барселона” Лука Дин се превърна в първия футболист, подписал с клуба през миналото лято, който успява да се разпише за отбора. Въпреки че през последния трансферен прозорец „блаугранас” се подсили с цели 6 футболисти, едва в края на декември някой тях съумя да вкара. 

Сребърният медалист от Евро 2016 направи това във вчерашния реванш за Купата на Краля срещу "Еркулес".

„Барселона” спечели с убедителното 7:0, след като в първия мач стигна само до равенство 1:1. Дин даде тон за разгромния успех. Той откри резултата в 37-та минута. След комбинация между Денис Суарез  и Арда Туран, Рафиня отправи шут към вратата на гостите. Ударът му обаче се превърна в асистенция за защитника на каталунците. При гола останаха сериозни съмнения за засада на 23-годишният ляв защитник.

По-късно в срещата и друга от летните покупки откри сметката си за отбора на Луис Енрике. В 73-тата минута на двубоя Пако Алкасер се разписа с глава на празна врата. И докато при първия гол решението беше дискусионно, то този път реферите със сигурност пропуснаха да отсъдят чиста засада на голмайстора за „Барселона”.