на живо

"Динамо" не загуби на "Максимир", но даде предимство на "Залцбург" (ВИДЕО)

1:1 в Хърватия, двата тима оставиха развръзката за следващата седмица

"Динамо" не загуби на "Максимир", но даде предимство на "Залцбург" (ВИДЕО)

"Динамо Загреб" и Залцбург завършиха наравно 1:1 в първия мач между двата тима в плейофите на Шампионска лига. Срещата се игра пред около 14 000 зрители на стадион "Максимир" в хърватската столица.

Двата отбора си размениха по едно чисто положение през първата част, но не съумяха да стигнат до гол. Първо в 22' "Динамо" можеше да открие резултата, Жуниор Фернандес обаче стреля малко покрай лявата греда на австрийците.

В 31' пред "Залцбург" се откри шанс да поведе - Хинтерегер се включи отлично при едно центриране от пряк свободен удар и засече с глава, но стражът на домакините Едуардо боксира.

Така паузата дойде при равенство - 0:0.

Гостите бяха по-активни в началото на втората част. Те поведоха в 59', когато Валентино Лазаро се възползва от отличен пас на Масиел Вандерсон - 0:1.

В 76' защитникът на "Залцбург" Бернардо извърши груб фаул в наказателното поле на своя тим и за "Динамо" беше отсъдена дузпа. Зад топката застана Марко Рог, който не сбърка - 1:1.

В края "Залцбург" можеше да измъкне победата. Щефан Лайнер получи отлично подаване в наказателното поле и отправи удар, но топката премина на сантиметри покрай гредата.

Така се очертава един интересен реванш след седмица, в който предимството е на страната на австрийците заради гола на чужд терен.