на живо

Братът на Новак Джокович: Спазихме всички мерки срещу COVID-19

Директорът на "Адриа Тур" не знае как и къде се е заразил Григор Димитров

Instagram

Директорът на благотворителната тенис верига "Адрия Тур" Джордже Джокович съжалява, че Григор Димитров е болен от коронавирус, но заяви, че не знае как и къде българинът се е заразил.

Бившият номер 3 в света е първото голямо име в тениса с положителен тест за коронавирус до момента.

"Получихме информация от мениджъра на Григор, че е бил тестван позитивно в Монако. Много съжаляваме за това. Опитахме се и спазихме всички мерки, разпоредени от правителството на Сърбия, както и това на Хърватия. Направихме всичко необходимо. За съжаление, Григор е позитивен", каза най-малкият брат на Новак Джокович пред сръбския "Блиц".

"Организирахме всички, които са били в контакт с Григор Димитров да бъдат тествани. В контакт съм с всички участници в "Адрия Тур", техните екипи и семейства, както и с всички доброволци и организатори на турнира. Абсолютно никой от тях няма симптоми. Преди да дойде в Задар Григор беше в своята родина. Не знаем дали той е бил заразен там, но тествахме всички, които са били в контакт с него. Държим връзка с Григор и неговия мениджър. Надяваме се, че той ще се възстанови бързо и му желаем всичко най-хубаво", допълни Джордже Джокович.

Мачовете в Белград и Задар бяха с много публика по трибуните, а тенис феновете упрекват световния номер 1 за показана безотговорност и застрашаване на хиляди човешки животи. Участващите елитни тенисисти, сред които и Димитров, се срещнаха с безброй много хора, раздаваха прегръдки и ръкостискания, снимаха се и играха с деца, празнуваха с фенове и си организираха шумни партита.

Димитров участва в демонстративните турнири от "Адрия Тур" в Белград и Задар. В Хърватия в събота, 20 юни, той изигра само един мач (1:4, 1:4 срещу Борна Чорич), след което се оттегли от участие. Първоначално българинът обяви, че преумора е причина за отказването му от последните два мача, но снощи стана ясно, че след прибирането си в Монако е дал положителна проба за COVID-19.

Новак Джокович ще си направи тест в Сърбия, а Доминик Тийм вече се е тествал и пробата му е отрицателна. Директорът на надпреварата в Задар - Горан Иванишевич, също е с отрицателен тест.

Преди минути стана ясно, че последният съперник на Григор в Задар - Борна Чорич, е заразен с коронавирус.

В Хасково днес има заседание на областния кризисен щаб. От него призоваха всички жители, които са се срещнали с Григор Димитрова на 16 и 17 юни да се поставят под доброволна карантина и да уведомят здравните власти.