на живо

Директорът на "София Оупън": През корта Григор целуна родната си земя (ВИДЕО)

"Време беше Димитров да помъдрее", каза спортният журналист Йордан Божинов

Lap.bg

"Най-емоционално за мен беше когато Григор целуна корта. За мен това каза всичко, защото Григор целуваше земята на своята родина", заяви директорът на турнира "София Оупън" Пол Макнами в студиото на предаването "Тази сутрин".

Българският тенисист спечели първата си надпревара от сериите АТР пред родна публика, подкрепян от 12 хил. зрители в столичната зала "Арена Армеец". Титлата е втора за Димитров от началото на годината. Той спечели турнира в Бризбейн, а на Откритото първенство на Австралия достигна до полуфинал.

В последния мач от надпреварата в София, българският тенисист се наложи над Давид Гофен със 7:5, 6:4. 

"В тениса има смяна на караула. Григор се присъединява към Нишикори, Раонич, другите големи от австралийската сесия. Те ще пренесат натам бъдещето на тениса. Виждате, че при тях има устойчивост. Не мога да кажа, че Григор игра най-добрия си тенис през цялата седмица. Личеше обаче колко много иска да спечели", добави Макнами.

"Нормално е Григор да играе и да побеждава с лекота. Българинът не е свикнал да се радва толкова на големи спортни успехи на наши сънародници, защото ние сме свикнали нещата да се получават трудно, мъчително и да считаме всяка подобна случка за изключение от правилото. Напротив! Правилото вече е, че Григор побеждава и ще го прави все повече", заяви спортният журналист Йордан Божинов, който следеше изявите на българския тенисист в София. 

"В сравнение с Откритото първенство на Австралия имаше разлика в настройката му. Едно е да играеш за първи път голям турнир пред своите сънародници. Това се чувстваше много ясно в самото начало и в самия край на турнира", добави той. 

Какво още споделиха Макнами и Божинов за възхода в кариерата на българския тенисист, организацията на турнира в София и плановете за следващата година, вижте във видеото: