на живо

Дисциплинарната комисия наказа Каранга

Футболистът пропуска следващия мач

Lap.bg

Голмайсторът на Първа професионална лига Фернандо Каранга бе наказан от Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз за действия по време на дербито от последния кръг на редовния сезон срещу "Левски".

На заседание днес бразилецът бе глобен с 6000 лв. и ще трябва да пропусне следващия мач на "червените".

Това означава, че Каранга няма да може да облече "червената" фланелка в домакинството си на "Ботев" Пловдив - първи мач от плейофите в първенството. 

Половината от санкцията е заради жеста за "рязане на глави", който бразилецът показа след последния съдийски сигнал. Другите 3000 лв. и 1 мач извън групата Каранга дължи заради празненствата с надуваем член.

Именно за тези негови жестове сигнализираха от "Левски" до Дисциплинарната комисия след мача, загубен от "сините" с 0:1.

В решението на комисията двете точки са мотивирани по следния начин:

За обида на един или повече зрители, на основание чл.22, ал. 2, б. Й, колонака 5 от ДП /2017/2018/ ДК наказва Луиш Да Силва Фернандо – състезател на ПФК "ЦСКА-София" гр. София със спиране  на състезателни права за 1 среща и глоба в размер на 3000 лева.

За показване на неприличен жест без форма на дискриминация на основание чл.22, ал.4 от ДП /2017/2018/ ДК наказва Луиш Да Силва Фернандо – състезател на ПФК "ЦСКА-София" гр. София с глоба в размер на 3000 лева.