на живо

"Дядо, Федерер е на покрива!" (ВИДЕО)

Тенис легендата изненада две от най-големите си почитателки

В началото на пандемията от коронавирус в Европа, две момичета от Швейцария скриха тенис топката на всички! 13-годишната Виктория и 11-годишната Карола не спряха да тренират! Дори в две различни сгради. За целта те излизаха на покривите и си подаваха.

И наистина имаше хора, които бяха впечатлени. Дори в света на тениса, дори сред най-добрите, дори... Роджър Федерер. Рекордьорът по титли от Големия шлем (20) наистина оцени желанието на двете му млади колежки да поддържат форма. 

И когато мерките бяха разхлабени, най-логичното беше, всички репортери да се втурнат към покрива на Вики и Карола. А най-задаваният въпрос беше "Кой е любимият ви тенисист?", най-логичният отговор в Швейцария - "Роджър Федерер".

-Какво ще направите, ако видите Федерер?

-Ако го видя, ще скоча да го прегръщам... Или ще бъда вцепенена...

Май се случи второто!

Федерер на драго сърце изненада двете момичета. А те бяха толкова щастливи, че трябваше да се похвалят на дядо си, който ги чакаше пред сградата. "Дядо, Федерер е на покрива!" - може би последен път, в който ще чуете такова възклицание.

И както се случва във всички красиви приказки, и тази имаше красив край. А той се изразяваше в тренировка за двете момичета заедно с идола им. И с няколко съвета, снимки, автографи и... паста!

Незабравим ден с Федерер!