на живо

Аутуори: Цифрите не означават нищо, ще спечелим в Цюрих (ВИДЕО)

"Лудогорец" замина за Швейцария

Аутуори: Цифрите не означават нищо, ще спечелим в Цюрих (ВИДЕО)

Отборът на "Лудогорец" отпътува за Швейцария с нагласата за първа победа през този сезон в групите на Лига Европа. Утре шампионът на България гостува на "Цюрих".

От лагера на "орлите" определиха съперника като много добре организиран отбор, който обаче има и своите слабости.

"Солиден отбор са, имат си и силните страни. Наистина ще бъде труден мач, но ние нямаме алтернатива, освен да търсим победата, тъй като след загубата в първия мач трябва да трупаме точки, които ще ни трябват", каза при заминаването капитанът Светослав Дяков.

В момента "Цюрих" се намира на второ място в местното първенство, като за 9 кръга е вкарал и допуснал по 8 гола.

"Тези цифри не означават нищо. За нас е важно какво прави съперникът на терена. Очакваме да се получи добър мач. Очакваме трудности, но сме готови да се изправим срещу тях и се надяваме да излезем с победа от тази среща", заяви наставникът Пауло Аутуори.

От "Лудогорец" за пореден път обявиха, че голямата цел е да излязат от групите на втория по сила европейски клубен турнир, а загубата от "Байер" Леверкузен в първия мач не е променила нищо.

"И теоретически, и практически, '"Лудогорец" има всякакви шансове за класиране. Остава да си вземем своето. Аз лично мисля, че тази група ще бъде доста завързана и очаквам развръзката да бъде през декември месец", каза изпълнителният директор на тима Ангел Петричев.

"Орлите" нямат кадрови проблеми преди срещата, като за Швейцария отпътуваха 25 футболисти. Мачът е в четвъртък от 19:55 ч.