на живо

Днес решават съдбата на Евро 2020, клубните турнири и първенствата

УЕФА иска 300 млн. евро от клубовете, за да отложи шампионата на Стария континент

УЕФА свиква специална видеоконференция днес от 14 ч. На нея ще бъде обсъдено бъдещето на европейското първенство, клубните турнири и шампионатите в отделните страни. Участие в срещата ще вземат 55 национални федерации, асоциацията на клубовете и профсъюзът на играчите. Българият представител ще бъде временният президент на БФС Михаил Касабов.

Горещата тема е Евро 2020, чието провеждане през лятото остава под въпрос. Отлагането му за 2021 г. бе поискано от Италия, която е най-засегната от коронавируса европейска страна. И други подкрепят идеята.

Според The Athletic обаче УЕФА ще поиска 300 млн. евро от футболните клубове, за да отложи шампионата на Стария континент, оставяйки на страните повече време за довършване на сезона в местните първенства.

Испанският "AS" твърди, че президентът на европейската централа Александър Чеферин ще предложи и друг вариант - футболният сезон да бъде прекратен, а за шампион да бъде обявен всеки лидер в класиране. Водач в родната Първа лига е действащият шампион "Лудогорец".

bTV призовава: останете си вкъщи!

Тагове: