на живо

Добър самарянин помогнал на легендарния ямайски отбор по бобслей

Екзотичните състезатели обикалят Канада с ограничен бюджет

Getty Images

Екзотичните любимци на почитателите на зимните спортове - отборът по бобслей на Ямайка, получи неочаквана помощ от канадски гражданин по време на своето участие на турнир в Калгари.

Именно в този град отборът дебютира на олимпийските игри през 1988 г. и въпреки последното си място в крайното класиране тогава, остана в сърцата на местните жители и на цялата спортна общественост, а за историята на състезателите беше направен филм.

Снимка: Getty Images

Този път обаче 12-те състезатели изпаднаха в неприятна ситуация. Заради ограничения си бюджет, ямайците обикалят Канада с миниван.

"Правим каквото можем. Опитваме се да стигнем от едно място на друго без да свършим парите", обясни Катлин Полито, който отговаря за медийните изяви на тима.

Превозното им средство се развалило на път за Калгари. Тогава на пътя се появил Дейвид Шнерих. Той се опитал да даде ток на ямайците, но след няколко неуспешни опита, натоварил тима в собствената си кола и осигурил пътуването им до турнира.

Състезателите се похвалиха в социалните мрежи с добрата постъпка на Шнерих, а множество други фенове решиха да предложат своята помощ.

Компания за отдаване под наем на коли осигурила нов миниван за отбора, въпреки че техният "спасител" им предостави ключовете с идея да му ги върнат, след като приключат със състезанията.

Бобслей тимът на Ямайка поддържа своята интернет кампания за събиране на средства, които да им помогнат да покрият разходите си по участие в олимпийските игри в Пьонгчанг през 2018 г. След като историята за минивана придоби публичност, в сметката им постъпиха стотици дарения.