на живо

Добрин Гьонов: 14-15 българи играха срещу звездите като равен с равен

"Това беше сблъсък на идеологии и огромна победа за футбола", заявиха от ЦСКА 1948

Lap.bg

Изпълнителният директор на ЦСКА 1948 - Добрин Гьонов, заяви, че е доволен от показаното от своите футболисти по време на първия мач от сезон 2020/2021 в българския футболен елит срещу ЦСКА. Дебютантът в Първа лига и отборът от стадион "Българска армия" завършиха 2:2.

"Няма как да не съм доволен. Това е огромна победа за българския футбол. Видяхте второто полувреме влязоха 4 момчета между 20 и 21 години, българчета. Всичките те могат да станат част от младежкия национален отбор. Знаете кой ни пази. Днес 14-15 българи се изправиха срещу един доста по-опитен отбор от нас, с... водят се звезди и са звезди. Малките българи се противопоставиха, играха като равен с равен. Можехме да победим", заяви Гьонов след мача и добави:

"Знаех, че ще бъде един хубав двубой и нито един от двата отбора няма да се върне в защита. Мисля, че се получи един спектакъл. Надявам се феновете да са доволни. Това, което очаквах на терена, се случи".

Снимка: Lap.bg

Преди мача се създаде напрежение на трибуните, но бързата реакция на полицията предотврати физически сблъсъци между феновете на двата тима. Според Гьонов феновете са разделени заради различните идеологии.

"Знаех, че ще има напрежение на трибуните. За мен най-хубавият момент беше, когато се пяха заедно, в един тон, едни и същи песни, когато се изказа отношение, ръкопляска се. Имаше искри, нормално е. Този сблъсък от 4 години се чака. Сблъсъци на 2 различни идеологии... знаете. Няма какво да повтарям. Нашата идея е да тръгнем чисто отдолу. След 4 години срещу вицешампиона от миналата година играхме като равен с равен. Няма как да не съм доволен", каза той.