на живо

Добромир Карамаринов: Ивет трябва да продължи своята мисия заради младите

"Доволен съм от представянето на европейското първенство", каза председателят на Българската федерация по лека атлетика

Добромир Карамаринов: Ивет трябва да продължи своята мисия заради младите

Председателят на Българската федерация по лека атлетика - Добромир Карамаринов, заяви, че е доволен от представянето на българските състезатели на европейското първенство в Амстердам.

Лекоатлетите ни се завърнаха с три медала - два на Ивет Лалова и един на Мирела Демирева.

"Резултатите говорят сами за себе си. От 2006 г., когато също спечелихме три медала, не сме имали по-добро класиране. Следващото европейско 2010 г. спечелихме един медал, 2012 – един, 2014 – с доста финали, но без медал. И сега след 10 години отново подобен успех. А и финалистите също допринасят за това оценката да бъде отлична", каза Карамаринов.

Той сподели, че разочароващия резултат на Габриела Петрова, която не успя да влезе във финала, е резултат от нарушената подготовка, в следствие на допинг скандалите и травмата в кръста.

Карамаринов заяви, че Ивет Лалова не трябва да прекратява състезателна дейност след олимпийските игри в Рио, тъй като представянето ѝ е стимул за младите.

"Убеден съм, че това отлично представяне на Ивет... Изумително представяне, защото тя учудва света, ще ѝ даде стимул да продължи. Тя трябва да продължи, не бива да прекъсне мисията си до тук, защото това, което прави, е невероятен стимул за младите. Мисля, че тя ще продължи"

Той разкри и какви са целите пред българските лекоатлети, които ще представят страната ни в Рио.

"Когато българските атлети тръгнаха за Амстердам, аз казах, че искам те да постигнат най-доброто за годината именно там и за доста от тях това се получи. Това е моето желание и за Рио, естествено. Ако топ атлетите ни покажат резултати, които са показвали през годината, класиранията ще бъдат добри."