на живо

Добруджа мечтае за дубъл (ВИДЕО)

Тимът на Мирослав Живков ще бъде подкрепен от двама национали в турнира за Купата на България

Lap.bg

Волейболният отбор на Добруджа се надява да продължи със силното си представяне и в турнира за Купата на България.

Преди седмица тимът спечели златните медали в първенството, като титлата бе първа в историята на клуба.

"Радостта беше изключително голяма не само на самите състезатели. На целия треньорски екип, на ръководството и не на последно място на едно от най-важните места – обществеността в град Добрич, която през годините се запали към този изключително красив и интелигентен спорт волейбола", каза днес президентът на клуба Галин Господинов.

Треньорът Мирослав Живков също заяви, че е доволен от представянето на възпитаниците си.

"Това е един изключителен успех за град Добрич, един изключителен успех за всички състезатели, приятели на волейбола, спонсори, хора, ангажирани в проекта Добруджа 07. Добрич наистина стана един волейболен град.", заяви той.

Миналата година Добруджа спечели Купата на България, а този път тимът ще бъде подсилен от двама национални състезатели - Светослав Гоцев и Мирослав Градинаров. Мачовете започват в понеделник, а тимът от Добрич е в една група с Нефтохимик и Миньор (Перник).

Спечелването на шампионата дава възможност на отборът да играе в турнира Шампионска лига. От ръководството заявиха, че все още търсят финансова подкрепа и подходяща зала, която да приеме мачовете на тима в европейските турнири.