на живо

"Добруджа": Преди мача никой не ни съобщи резултатите от вторите тестове

От БФС пък твърдят, че са комуникирали с ръководството на тима от Втора лига

"Добруджа": Преди мача никой не ни съобщи резултатите от вторите тестове

Нито от лабораторията, нито от БФС са ни информирали преди мача с "Локомотив" София дали PCR тестовете са отрицателни. Това заяви пред bTV главният мениджър на "Добруджа" Светослав Петров във връзка със заплетения казус покрай срещата от Втора лига. 

От "Добруджа" настояваха мачът да бъде отложен, след като 8 футболисти дадоха положителните проби. От БФС не уважиха претенциите им, а ситуацията беше усложнена от изискването за повторни PCR тестове. Двубоят завърши със загуба на "Добруджа" с 0:3.

От БФС публикуваха изявление четвърт час след началото на мача, в което уточниха:

"Резултатите от взетите в предишните два последователни дни проби са отрицателни и са своевременно комуникирани с ръководството на клуба, респективно не съществува обективна причина за създаване на прецедент и отлагане на двубоя на ПФК "Добруджа 1919" с "Локомотив" София".

"Ние официално нямаме документ от лабораторията, която ни взе изследванията, че вторите проби от вчера, са отрицателни. Искам от футболния съюз да кажат кой от футболния съюз с кого от нас е комуникирал, и че вторите проби са отрицателни. Първите излезнаха вчера, снощи по-скоро. Досега за пробите получавахме документ от лабораторията, ако има положителни или отрицателни, защото ние трябва да ги представим в РЗИ-Добрич, ако има положителни", каза главният мениджър на "Добруджа" Светослав Петров пред bTV.

"Преди началото на мача ние нямахме официален документ от никой, че втората проба ни е отрицателна. По предписанията на РЗИ-Добрич, до представянето на два отрицателни теста ние трябва да сме под карантина, т.е. в изолация. Излязохме да играем и най-вероятно ще ни глобят. Нямам никаква идея какъв е протоколът. Както и да е, не ми се коментира повече", добави той.